6-7 år,  Flickorna,  Mammarollen,  Skola

En mammas känslor

Godmorgon fina ni. Hoppas ni fått en bra start på morgonen. Här startade den med två glada barn, om än lite dåliga på at lyssna så vi kom iväg 10 min senare än vanligt, men vi kom i tid! Dessa bra morgnar gör allt för en, och sätter känslan på hela dagen.

Idag skulle jag prata med tjejernas fröken på skolan angående Sagas känslor för skolan, som vart lite svajiga. Hon älskar skolan och tycker lektionerna är så roliga, lär sig massor och älskar att berätta om allt hon lärt sig under dagen, men hon får ont i magen av fritids vilket absolut inte är okej för mig. På fritids finns nämligen en äldre tjej som inte är snäll, och en i deras klass som också kan vara lite väl bestämmande och utesluta någon av tjejerna emellanåt. Så när Saga säger att hon mår illa inför att gå till fritids så tänker jag inte vänta med samtal med fröknarna.

Känslorna man känner som mamma när ens barn mår dåligt, är ledsen eller inte trivs där dom spenderar många timmar varje veckodag är så fruktansvärt jobbigt, och det gör så ont i en. Vi är väldigt bra på att prata i vår familj och jag är så glad och tacksam över att tjejerna alltid berättar så fort det är något.

Så idag hade vi ett jättebra samtal och jag är så otroligt glad att tjejerna går på den skola dom går på, och att dom har dessa fröknar. Man blir lyssnad på och alla tar allt på allvar vilket är fantastiskt!

Vi har också pratat om att skolan ska försöka hjälpa till att stärka tjejernas band som enäggstvillingar genom att låta dom vara i samma grupp emellanåt också och inte bara dela på dom. Alla studier visar på att enäggstvillingar behöver varandra och att sära på dessa absolut inte hjälper att barnen ska utvecklas som enskilda individer, tvärtom skapar det mer oro och kan bidra till sämre koncentration och svårigheter i skolan, till skillnad från tvåäggstvillingar där man sett att det kan hjälpa att sära på dessa då det är två helt olika barn. Så jag är så glad att tjejerna har så fantastiska fröknar som hjälper, lyssnar och tar till!

Det blev en bra överlämning imorse efter samtalet också, efter en lång gosig kram med tjejerna så tog dom varandra i handen och gick på lektion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *