Värsta natten på månader

Att Saga lidit av nattskräck länge vet ni ju, men sedan hon fick sitt tyngdtäcke för ett år sedan så sover hon hela nätter vilket aldrig hände förut! Förr vaknade hon med nattskräck minst en gång om natten och då var en ”bra” natt ett uppvak på 5-20 minuter. En dålig natt hade hon upp emot 40 uppvak eller anfall som höll i sig mellan 30-60min per uppvak. Sömnen var därför otroligt utsatt för oss alla tre och jag låg ständigt orolig för när det skulle börja och hur länge det skulle vara just den natten.

Men sen fick hon sitt tyngdtäcke från arbetsterapeuten och hon började sova hela nätter! Den det att hon fått täcket och fram tills idag, alltså ett år, så har hon haft ett tiotal dåliga nätter med mild nattskräck. Förr var det som sagt varje natt! Inga undantag. Sen flyttade vi hit till vårt radhus och båda tjejerna började sova ännu bättre, inga ledsna miner på natten när dom kommer in etc.

Meeeen så ikväll fick hon ett sånt där extremt fall igen. Hon blir så aggressiv, sparkas, slåss, skriker för full hals och hastar sig hej vilt och spänner sig mellan gångerna så hon blir böjd som en banan. Hon tittar men man får ingen kontakt med henne, och det är ju för att hon är mitt uppe i en dröm som hon tror är verklig. Oavsett vad man gör så finns det inget som hjälper förutom att finnas där. Jag brukar prata eller sjunga vår sång, klappa henne försiktigt på ryggen eller på kinden och så fort hon kommit ut anfallet och vaknar så bryter hon ihop totalt och kastar sig i min famn. Det är så hjärtskärande för man känner sig så fruktansvärt hjälplös när man inte kan hjälpa henne på något sätt alls! Mitt lilla hjärta. Hoppas såå att hon slipper ha detta i flera år!❤️

Nu sover hon gott iallafall och jag både tror och hoppas hon får sova resten av natten❤️

Loading Likes...

1 reaktion på ”Värsta natten på månader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *