Hjärnmuffins!

Halloween fortsätter och ju läskigare, desto bättre! Vi har nu bakat hjärnmuffins som vi ska bjuda på, en enklare variant av min tårta jag gjorde för ett par år sedan? Och don’t worry, dom är veganska?

Hjärnmuffins

  • 3dl vetemjöl
  • 2,5dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl växtbaserad mjölk
  • 100g rumstempererat smör
  • Röd pastafärg

Gör så här;

  • Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft)
  • Sikta ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vispa i mjölken och smöret och se till att smeten blir jämn och klumpfri. Ha i pastafärgen tills du är nöjd med färgen.
  • Fyll 2/3 av formarna och grädda i 15 minuter.

Under tiden som muffinsarna svalnar kan du göra iordning frostingen. Vi har använt oss av vegansk creme cheese frosting men det går lika bra med smörkräm!

Frosting

  • 30g rumstempererat smör
  • 50g vegansk färskost
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 msk citron
  • Röd pastafärg

Gör så här;

  • Blanda alla ingredienser i en bunke och tillsätt så mycket pastafärg du vill ha.
  • Vispa tills smeten är klumpfri och len.
  • Låt vila i kylen.

Nu är det dags för ”blodet”?

Hallonblod

  • 1 1/2 dl frysta hallon
  • 2 msk gelesocker multi

Gör så här;

  • Koka upp hallonen i en kastrull och låt koka i ca 3 minuter.
  • Häll över hallonen i en sil och se till att få ur all saft ur hallonen och sila bort kärnorna.
  • Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt gelesockret. Koka i ca 1-2 minuter tills sockerkristallerna löst sig.
  • Låt vila en stund!

Nu är det dags att montera våra hjärnmuffins!?

  • Börja med att spritsa två smala strängar tvärs över muffinsarna.
  • Spritsa sedan små ”ormar” på båda sidorna för att få till hjärnhalvorna.
  • Häll på lite ”hallonblod” för sista finishen!
  • Klart! Ät och njut?
Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *