Det här med nattskräck

Hej finisar! Hoppas er vecka vart bra hittills?? Saga har ju länge haft nattskräck och trots alla mina försök till att se ett mönster så har jag stått handfallen tills jag vad BVC som hjälp med tyngdtäcke – och där vände det helt! Sök gärna i bloggen så finner du allt om detta, men kort och gott så fick hon ett tyngdtäcke av arbetsterapeuten och från en natt till en annan så började hon sova hela nätter. Detta var i början av våren och sedan dess har jag kunnat räkna antalet nätter med nattskräck på en hand?? Meeeen, sedan dagis drog igång igen efter sommaren så har nattskräcken kommit tillbaka. Det är långt ifrån så illa som förr då hon vaknade flera gånger per natt och kunde hålla på upp till en timme åt gången, men nu är det som sagt lindrigare men fortfarande oerhört påfrestande.

Även nu är det varje natt och denna gång håller det i sig mellan 5 – 25 minuter. Den enda förklaringen till detta tycks vara alla intryck etc som blir efter en hel dag på dagis, eftersom det kom som en bomb direkt efter dagis började igen. Nu är hon dock så stor att hon förstår och säger ofta själv att hon inte vill somna för hon är rädd att hon ska vakna med nattskräck.. Det gör så otroligt ont i mitt hjärta!❤️ Vi har pratat mycket om detta för att hon ska vara medveten om det och jag vill att hon ska kunna berätta och prata om det med mig. Det är ju så lätt att säga att det bara är en dålig dröm, men för henne är det ju som verklighet! För de som inte är insatta i nattskräck så innebär det att barnet drömmer mardömmar som för barnet upplevs som verklighet, alltså kan dom drömma att det klättrar drakar på väggarna, eller att någon försöker göra en illa.

Det enda som går att göra som förälder är att vara nära barnet, trots att dom skriker halsen ur sig, slåss och beter sig vilda galningar, för även om dom tittar så sover dom och till slut bryts nattskräcken och barnet faller i tårar och blir ledsen. Så fort saga är ur det kastar hon sig i min famn och så kramas vi tills hon känner sig lugn och sen somnar hon i min famn❤️ Men det är så otroligt jobbigt att som förälder inte kunna hjälpa sitt barn och bara ta det ifrån dom! Nu hoppas jag bara att hon känner sig lugnare snart i och med att vi är inne helt och fullt i rutinerna och snart har dom gått en månad på dagis efter semestern på nästan tre månader så det är klart att det är omställning❤️

Loading Likes...

1 reaktion på ”Det här med nattskräck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *