Det här med sex

Hörni, det här med sex. Varför är det något som alltid ska pratas tyst om? Jag har pratat om det förut, men känner att vi måste prata om det igen. Jag läste igår en artikel på Aftonbladet och blev minst sagt bestört över vad jag läste! Rubriken löd; ” Unga söker vård efter hårt sex”. Sedan stod;

”Barnmorskor slår larm om att unga kvinnor pressas till ”hårt sex” – och tvingas söka vård för sår i underlivet och smärta vid samlag”

Det stod även om att unga känner sig tvungna att kolla på porr innan de förlorar oskulden och jag blir på riktigt mörkrädd! Jag vet att alla inte är så jättesäkra på att prata om just sex, men att prata med sina barn om det är så otroligt viktigt! När barnen kommer in i en viss ålder så måste vi berätta om det på en nivå som barnen förstår på, och likaså under deras uppväxt.

Att ha sex är ju något som är lika normalt som att äta mat, i princip alla gör det, så varför är det så pinsamt att prata om? Som föräldrar måste vi förbereda våra barn för att dom ska vara så förberedda det bara går, och att prata om det som något normalt. Vi vet ju att alla barn kommer dit en dag och då vill vi väl ändå att dom ska vara förberedda? Precis som att jag kommer prata med mina tjejer om det så pratar jag även om det med min bror som nu är i den åldern där det pratas mycket om just sex.

Att hymla om ämnet är ju bara att blunda för ju äldre barnen blir, desto mer kommer dom höra. På skolan, på idrotten, på nätet etc. Det är ju för att det inte pratas om tillräckligt mycket som dessa unga söker sig till nätet, och det är klart att ett barn som inte vet tror att det dom ser då är det normala! Vi vill väl ändå att våra barn ska veta hur verkligheten ser ut? Så snälla, prata med era barn!

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *