Det blir bara för mycket

En vanlig vardag för oss innebär dagis från 7-16 och jobb från 7.30-15.30. Hämta tjejerna på dagis, hem och leka/pyssla/busa, laga mat, äta tillsammans, bada eller duscha barn, tjejerna äter sista kvällsmålet (yoghurt, smoothie, gröt), borsta tänderna etc och sen krypa ner i sängen och läsa bok/sjunga. När tjejerna sover så fortsätter ju jag i hemmet innan det är läggdags för mig också.

Saga som haft det jobbigt med sömnen länge nu sover gott om nätterna så länge rutinerna följs och det inte blir rörigt under eftermiddagen. Med rörigt menar jag alltså som igår, tjejerna ville sååå gärna åka till lekparken vid huset och det är inte bra efter en heldag på dagis, men eftersom dom så gärna ville så åkte vi dit en stund direkt efter dagis. Jag förstod dock att natten skulle bli allt annat än bra, och det blev den. Den där stunden i lekparken blev för mycket för henne och det är också därför vi inte åker iväg efter dagis i vanliga fall, för då är det hem som gäller och varva ner.

Så, idag ska vi bara hem efter dagis i vanlig ordning och ta det lugnt. Väldigt skönt dock?

Loading Likes...

5 reaktioner på ”Det blir bara för mycket

  1. Rutiner för barn är så viktiga, skönt att du har kommit fram till varför hon sover dåligt. Det är så lätt att det blir för mycket roligt för barnen. Jag brukar o kap gå direkt hem med sonen efter förskolan.

  2. Jag hade inte heller kunnat säga nej till barnen och det är ju faktiskt kul att leka i parken. 😀 Samtidigt förstår jag att det är viktigt att ni får chans att varva ner. Egentligen har man inte så många timmars vila på sig efter en dag på jobbet och förskolan. Det låter som att ni har mysiga kvällsavslut när ni läser bok eller sjunger. Vad läser ni nu och vilka sånger brukar ni sjunga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *