Skagencheesecake

Alltså skagen, finns det något godare?! Skagen funkar till så himla mycket, och även om denna skagencheesecake är en given deltagare på midsommarbordet så passar den utmärkt till alla årets högtider, eller en lördag bara för att det är gott😉 Ni bara måste prova, jag lovar att ni kommer älska den😍 Och du, den är vegansk så klart!

Botten;

160g kavring

50g rumsvarmt smör

Skagencheesecake;

2 dl kokbar creme fraiche

2 dl majonäs

1 dl creme cheese (tex Oatlys På Mackan)

Salt och peppar

2,5 tsk agar agar

3/4 dl vatten

1/2 msk citronsaft

1 rödlök

1 dl dill (fryst går också bra)

250g tofu

4 msk tångkaviar

2 avokados

Gör så här;

1. Börja med att mixa kavring och smör i en köksassistent. Häll sedan i det i en form med löstagbar kant eller i en anslagsring. Platta till ordentligt!

2. Blanda 1 dl creme fraiche med cream cheese, majonäsen och citronsaften. Salta och peppra efter smak.

3. Hacka rödlöken, skär tofun i små bitar, hacka dillen (om du inte har fryst dill) och skär avokadon i små bitar.

4. Blanda vattnet och agar agar och låt stå två minuter.

5. Ta fram en kastrull och ha i en dl creme fraiche och blanda sedan i agar agaret som du ställde åt sidan. Låt koka ca 3 minuter. Blanda sedan ihop det med creme fraichen, creme cheese, majonäsen och citronsaften från första steget.

6. Vänd sedan ner dill, rödlök, tofun och tångkaviaren för att det sista du gör vända ner avokadon.

7. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar, klart! Toppa med lite tångkaviar och en dillkvist! Ät och njut😍

Glöm inte följa oss på Vegobaket på instagram! Där kommer det nu uppdateras regelbundet😘

Loading Likes...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *