Familjen,  Flickorna,  Mammarollen,  Rutiner,  S&S,  Uppfostran,  Vardag

Klart dom ska sova själva!

Jag har alltid hört folk prata om hut viktigt det är att barnen börjar sova själva så tidigt som möjligt, att dom ska somna själva och att det ska gå på max 10 minuter, och visst, en viss del kan jag hålla med. Men, många använder sådana konstiga metoder för att få till detta och verkar stressa rejält med att hinna med detta trots att barnen är typ 1-3 år. Jag vet flera som under en tid lämnar barnen skrikandes eller gråtandes i sängen ensamma vid läggning för att barnen ska lära sig somna själva, men jag förstår inte vitsen eller vad som är det viktiga i att dom somnar ensamma?! Det ärrar ju barnen mer än det gör nytta!

Jag tycker absolut att barnen ska kunna sova i egen säng. Där handlar det om säkerhet, att det ska vara en mysig plats där man trivs och dit man längtar när man är trött, och jag tycker att det är bra att dom somnar i sin egna säng, men att dom gärna får komma in sen. Sen tycker jag att nattningarna ska vara något mysigt, en stund tillsammans efter en lång dag ifrån varandra med jobb och dagis, eller en mysig dag tillsammans och ligga och läsa en bok med barnen tätt intill.

Tjejerna har alltid älskat att ligga på mina armar vända emot mig, så jag liksom ligger och kramar om dom, och så gör vi varje kväll. Vi har alltid haft som rutin att ligga så i deras säng och läsa en bok tills båda somnat, och sen ligger jag kvar en stund tills dom verkligen sover innan jag smyger ut.

Vi har samsovit länge jag och tjejerna, så även om dom somnar i egen säng efter en bok tillsammans med mig så kommer dom ofta in på natten och kryper upp, men jag njuter till fullo, för en dag kommer det vara sista gången innan dom själva anser sig för stora för att sova med mamma❤️ Det finns ju ingen anledning att stressa, när dom är stora nog och känner sig säkra så kommer dom sova hela nätter i egen säng, men då kommer man istället sakna den tiden man sov tillsammans!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *