Åter till rutiner

Jag har länge nu gjort matlistor för att underlätta vardagspusslet, och för att minska matkostnaderna. Jag kan annars gå och tänka att “det där är gott”, “det där kan vi laga det där med” osv, men så blir det inte så och det är så många gånger jag fått kasta för att jag helt enkelt inte använt grejerna! Nu har jag ett tag halkat ifrån det där med matlistor, helt enkelt för att det vart för mycket att stå i, men nu är det dags att börja igen. Så, jag börjar med att kolla vad som finns hemma, och så utgår jag från det för att dessa produkter ska bli använda. Nu är det visserligen bara tre dagar kvar av arbetsdagarna denna vecka, men så här kommer resten av denna vecka se ut;

Onsdag; Potatis och ugnsgratinerade vegbiffar med ananas.

Torsdag; Tomatsoppa med scones.

Fredag; Potatisgratäng med vegbiff.

Har ni något så där supergott att tipsa om? Jag förr listor 4 veckor framåt och under dessa veckor ska all mat vara olika, husmanskost för det mesta och bra till matlåda är att föredra! Nu är ju jag veganskt och tjejerna med om jag inte gör något med kött till dom, men tipsa på, jag ändrar gärna för att det ska funka för oss?

Dessa veganska våfflor med vegansk skagen är ett hett tips idag på våfflans dag! HÄR finner du mitt recept!

Loading Likes...

5 reaktioner på ”Åter till rutiner

 1. Jag känner igen mig kan lätt gå och handla sånt som jag sedan inte använder? Är dock dålig på att skriva matlistor. Men falafel med potatis och gräddsås är mitt tips 🙂

 2. Att göra matlistor är riktigt bra och underlättar mycket på olika plan. Vi är rätt dåliga på det där faktiskt. Vi kommer på vad vi vill äta under veckan och handlar därefter förvisso men vi hade kunnat vara mer noga och strukurerade.
  Något vi halkat in på är knäckebrödspizza, tunnbrödsrullar med potatismos och fisk samt min favoriträtt pasta med kasslersås.

  Till pizzan behövs bara knäckebröd och de pålägg du vill ha på, i stil med pizza. In i ugnen till osten är smält. Superenkelt och gott.
  Tunnbrödsrullarna är bara vanliga tunnbröd som jag fyller med potatismos, lite sallad och fiskpinnar eller annan fisk samt någon sås. Också superenkelt och gott.
  Kasslersåsen görs på skurna kasslerbitar som steks, därefter hälls en burk vanlig cremefraiche i samt en cremefraiche med smak av chili/paprika och sedan majskorn. Och så spagetti till.. MUMS!

 3. Så duktigt med matschema! Jag gör lätt som du i affären att åh det där är gott, det tar jag också… nu har jag dock slutat handla när jag är alldeles för hungrig och då går det bättre 🙂

 4. Matlådor är bra oh att planera vad man ska äta är dessto bättre 🙂 De blir liksom ordning i vardagen o man slipper snacket; ”va ska ja äta idag” så tjatigt 🙂 hahah men de du skrivit låter så sjukt gott! Kanske korvstroganoff o ris eller potatis nåndag? Med en god sallad 😀

 5. Jag har med börjat att göra matlådor så att jag vet vad jag ska laga och äta under veckan jag brukar laga egna köttbullar och så är väldigt förtjust i husmanskost så ett tips är att göra en egen tacko gratäng <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *