Köpa lugna barn?

Hej finisar! Igår var vi på kalas hos min mormor och vi hade så trevligt. Även min moster med sambo var där så blev en liten familjeträff! På kalaset fick jag frågan av en om det var okej att ge en julklapp åt tjejerna då och att dom skulle dela på en julklapp på julafton, detta för att dom skulle vara lugna!

Ursäkta va? Ska du köpa mina barn lugna?! Jag blev rasande utan att visa det men hur i hela friden tänker man då? Skämma bort dom så dom lär sig att man får något varje gång man måste vara lugn? Ska inte barn få vara barn och leka och busa ändå? Jag tänker då inte sätta mina barn i ett hörn med någon ny leksak för att dom ska hålla sig undan!

Julen som är det absolut roligaste för barnen, med tomten, gemenskapen och julklapparna, ska man då helt plötsligt få ett paket att dela på?! Nej, detta gjorde mig bara provocerad! Mina barn ska då inte tystas, och skriker dom konstant av någon anledning så är det jag som tar hand om dom och tröstar vid behov! Men man vet ju verkligen vilka man ser upp till när det gäller uppfostran, och vilka man har som tydliga exempel på hur man inte ska uppfostra!??

4 reaktioner på ”Köpa lugna barn?

  1. Trevligt med kalas (vanligtvis) även om det måste blivit lite konstig stämning kan jag tänka mig. Jag har ju inte barn men jag känner som dig, vilket jäkla sätt. Klart de inte ska behöva dela på julafton och självklart ska man inte köpa sig ur sådana situationer och speciellt inte med barn som inte är ens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *