Livet tog en vändning

Sensommaren 2018 åkte jag och tjejerna tillsammans med min mamma nästan 3 timmar uppåt i landet. Där hade nämligen en annan tvillingmamma fått en oopsie-kull på sin katt. I denna kull fanns en svart liten flicka, alldeles för liten för sin ålder men som tog mitt hjärta med storm från att ha sett första bilden på henne!

Tjejerna döpte henne till Lina. Lilla Lina hade blivit utstött ur kullen och åt inte som hon skulle, utan blev stödmatad hela tiden av mamman i familjen. För mig spelar det ingen som helst roll att hon var så pass liten som hon var, jag älskar henne ändå.

Djur är smarta och känner på sig om en unge är defekt eller sjuk, och prioriterar de som är starka och friska. Med det kan man säga att alla ungar som dör, dör av en anledning. Det är hemskt att säga så och jag tillhör den skala som alltid vill rädda dessa små, och har även gjort mååånga gånger, så jag är glad att dom valde att stödmata henne!

Dessvärre märktes det på henne att så var fallet. Hon var mindre både i kroppen och på insidan, men det spelade ingen roll för oss! Den här katten tog första dagen i nya hemmet med ro, hon ville vara med oss hela tiden i tjejernas rum den dagen trots att det var två härjande små 2 åringar! Hon fann ro i att alltid vara nära oss och har sedan dess alltid sovit i min eller tjejernas säng, tätt intill!

Lina är den ultimata katten, den som alla önskar dom hade. Hon älskar barn, älskade att leka med hunden, kom alltid när man kom hem, ville alltid gosa och lämnade aldrig ens sida! Hon var mitt hjärta❤️ Men så blev hon sämre och enligt veterinär fanns det inget att göra mer än att vänta och se. Hon kunde ha ett lyckligt kattliv tills hon fyllde 2, 6 eller 14, men i tisdags kväll nattade jag om Sofia som vaknat till. När jag gick ut därifrån såg jag direkt att Lina var dålig. Mamma fick kasta sig hit medan jag satt med henne i en filt beredd att åka till veterinären för avlivning. Det absolut värsta man kan behöva göra!

Det gick så fort allting och jag har fortfarande inte kunnat ta in det, varför det också ekat tomt här inne sedan dess. Från att ha vart precis som vanligt hela dagen och ända fram till tjejerna somnat, så tog det en timme sammanlagt innan hon tagit sitt sista andetag i min famn😭 Mitt hjärta somnade in tätt intill mig och precis när mamma kom hade hon gått bort. Det har tagit så hårt på mig men jag vet att vi gjort allt vi kunnat och vi har gett henne det bästa liv hon kunde haft! Men mitt hjärta värker.

Trots att jag visste om veterinärens utlåtande och som uppfödare av andra djur också vet hur det funkar, så ville jag ha all tid med henne som gick att få. Vikten av att enbart stötta seriösa uppfödare är så oerhört viktigt, men så har jag inte hjärta att inte ta emot en sån som Lina, en sån som tar ens hjärta med storm!

Igår begravdes hon ute vid mina föräldrar och det gör så fruktansvärt ont. Jag vet att det bara är ett skal kvar, men att lämna henne där känns så brutalt hemskt.. Men jag vet också att hon alltid finns här hos oss, och hon finns alltid kvar i mitt hjärta❤️ Sov gott världens finaste, jag älskar dig mest❤️

Loading Likes...

4 reaktioner på ”Livet tog en vändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *