Döden och barn

Som ni vet gick en av våra fina katter bort i förrgår och det var ju något som tjejerna behövde få veta. Jag tror det är så oerhört viktigt att prata med barnen om allt, men på en nivå som dom förstår. Jag pratade direkt med flickorna om att Lina var sjuk och att hon nu gått bort. Dom ville så klart inte riktigt förstå, och det är klart det är svårt när man är så liten.

Så fort Lina var begravd och vi kom hem frågade tjejerna var Lina var och jag sa precis som vi pratat om, att hon nu är en fin liten ängel som sitter på molnen och kollar på oss, och dom blev skogstokiga för att hon inte var hemma! Vi fortsatte prata om det och tillslut förstod dom att hon numer sitter på ett moln där uppe.

Det är så viktigt att dom förstår och att bara för att man är en ängel nu så betyder inte det att hon inte finns med oss, för det kommer hon ju alltid göra! Vi kommer alltid prata om både Lina och mina andra katter som gick bror förut, Maja och Malwa❤️❤️

Loading Likes...

4 reaktioner på ”Döden och barn

  1. Åh jag beklagar verkligen sorgen, hemskt att förlora en familjemedlem❤️ Jag håller med dig om att man ska vara öppen med det & förklara på ett fint sätt! Men självklart är det svårt att förstå. Skickar dig en massa styrkekramar

  2. Väldigt viktigt att prata om döden med barnen. Det är jobbigt även för oss vuxna men vi tänker på ett annat sätt. Här har vi pratat mycket om farfar som är i himlen och att den som försvinner ändå finns där på något sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *