Tid från mina barn

Det här med jobb hörni. Vilket tråkigt ämne egentligen! Men som de allra flesta så behöver man ju jobba för att få ihop pengar, för utan pengar blir ju det mesta ganska jobbigt. Tänk vad skönt det vore om man slapp den delen!?

Har du någonsin funderat över hur mycket tid man faktiskt lägger ner på att jobba? Att åka till och från arbetet? Har du tänkt på hur stor del av livet det faktiskt bli som man spenderar till enbart det? Kolla så får du se! Det är skrämmande mycket! Jag tror att sedan jag fick barn framförallt så ser jag det ännu tydligare.

När jag jobbade heltid träffade jag mina flickor i snitt 3 timmar om dagen. Det är ingenting! Och då är det ju inte tre timmar vi kan hitta på massor av saker med, utan det är en timme på morgonen och två på kvällen. Det bokstavligen skar i mig!

Nu jobbar jag ca 75% men är inte alls nöjd ändå. Den där friheten av att välja när man vill göra något, som att bara säga att ”nu skippar vi dagis och åker till Leos”, att bara ta en slappdag hemma, Det är något jag vill ha på heltid. Men istället för att ha det som en dröm, så tog jag tag i saken. Därför kan jag nu jobba 75% och klara oss på det! Men som sagt, jag vill kunna jobba hemifrån helt och hållet och styra våra dagar helt.

Jag jobbar med sociala medier också och trivs allra bäst med det. Jag bygger mitt eget team och får chansen att hjälpa andra i samma sits, och så kan vi tillsammans kämpa oss upp till toppen! Fint va? Känner du samma som jag får du gärna höra av dig så berättar jag mer! Du finner mailadress under ”kontakt” högst upp på sidan! Tillsammans kan vi hjälpas åt och få mer tid över till det vi älskar mest, oavsett om det är vi med barn, eller om det är någon som älskar att resa!❤️

 

Mer tid till detta tack!

Loading Likes...

15 reaktioner på ”Tid från mina barn

 1. Åh jag minns precis det du skriver om.

  Jag jobbade heltid och det var ett enda jäktande att hinna hit och hinna dit, stress och sur mamma som tyckte barnen var så långsamma med allt jämt.

  Nu är jag hemmafru/mamma och det är så skönt att slippa stressa med barnen och känna att man hinner med dem och livet.

  Kram kram

 2. Jag har inte riktigt det problemet för jobbar inte så mycket hemifrån. Men min dotters pappa lämnar ju henne på dagis kvart över 6 på morgonen och hämtar vid femtiden på eftermiddagen och sen somnar hon vid 18-19 så blir inte alls många timmar för dem tillsammans och det är så himla synd tycker jag!! :/

 3. Jag kan bara hålla med om att det är helt galet att man ska vara ifrån sina barn under så många timmar varje dag. Man behöver verkligen tänka till vilket liv man vill leva.

 4. Ja det är faktiskt lite skrämmande när man tänker på hur mycket man antingen jobbar eller som jag studerar. Man har inte mycket fritid över ibland känns det som 🙂

 5. Jag har konstaterat att jag är mer på jobbet än hemma och då jobbar jag ändå bara 75%. Nu är barnen så stora att det viktigaste inte är att göra saker med oss utan bara att någon av oss ändå är hemma. Just det att veta att någon alltid är hemma är trygghet! Men håller med om att det inte är mycket man är hemma. Vad roligt att läsa att du jobbar en del med sociala medier. Hoppas att du når din dröm om att kunna jobba mer hemifrån

 6. Uscha, de är hemskt att inte få träffa sin barn så mkt man önskar. Jag jobbade oxå mkt ett tag när min äldsta va liten vilket jag ångrar än idag..
  Har nu valt att jobba natt och de är de bästa jag gjort. Ledigt mkt och hemma när dem kommer från skolan och dem sover när jag är på jobbet.

 7. Precis innan jag blev sjukskriven för foglossning under den här graviditeten jobbade jag 240 timmar eller mer i månaden och då saknade jag familjen så att det gjorde ont i hjärtat. Men under mina ordinarie 100% har jag aldrig känt så. Antagligen för att jag alltid har haft jobb som jag älskar. Så skönt att känna så!

 8. Jag är utan jobb just nu så är hemma med barnen. Men min man har samma situation iom att han har 40 min reseväg enkleväg till jobbet. De äter massor av tid.

 9. Jag känner också så, men har som plan att när jag är färdig med studierna starta eget och jobba mer fritt hemifrån med kontoret hemma. Ser det som ett led i att bara för leva framför fasta tider och rutiner :). Jobbar 75% och har egentligen drömmer just nu.
  7:30-16:30 måndagar, 7:45-14:15 tisdagar, 7.45-16:30 onsdagar och sedan 7:45-11:30 torsdagar, sedan ledig fredagar :). Schemat är rena drömmen 🙂

 10. Vi har inga barn men jag märker hur lite min fru är hemma när hon jobbar, vi hinner inte prata mycket och så är hon så trött på kvällarna. I höst ska hon jobba heltid hemma så det blir spännande att se hur det kommer att bli. Det blir nog ovant i början?.

 11. Tänker samma, jobbade heltid förut men gick ner till 75% har inga barn men massvis av djur som jag vill spendera timmar i naturen med och orka aktivera dom också.

 12. Visst tar det mycket tid att ta sig till och från jobbet varje dag. Det vore så härligt att ha ännu mer tid med sonen än att jobba. Det är därför jag ser vab som kvalitetstid med sonen. Vilket spännande projekt du har 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *