Det gjorde så ont!

Det här med kramar, är det något ni anser vara viktigt? Nu tänker jag inte bara barn, utan även som vuxen.

Jag pratade med en vän som berättade lite om sin uppväxt, och det gjorde så ont i mig att höra! Och ännu mer att tänka att många har det ännu värre! Vännen berättade om hur låtsaspappan behandlat henne dåligt, tryckt ner psykiskt hela uppväxten och allt vännen gjorde var dåligt. Mamman visste, men blundade. Vännen hade ingen att prata med och inte ens när vännen berättade för sin mamma att vännen skadat sig själv till följd av allt detta, så blev svaret bara ”nej, det har du inte”! Nu är historien egentligen väldigt lång, men vännen berättade att allt som vännen ville ha som liten, var att bara få en kram emellanåt. Någon att prata med och som visar att någon faktiskt bryr sig!

Som förälder gjorde det så ont i mig att höra och vi pratade om detta länge. Jag har alltid vart niga med att jag och tjejerna kramas, är någon arg, ledsen, upprörd, glad, etc så kramas vi! Vi vet ju att kramar är bra för oss och att endorfinerna flödar då, och ärligt tycker jag inte man kan kramas för mycket!

Jag har bytt taktik en del här hemma och kör att så fort någon av flickorna är arga så kramas vi. Dom blir glada direkt och man kan prata och reda ut det var knasigt. Är någon ledsen så kramas vi så klart alltid också och jag vill att tjejerna ska VETA att min famn alltid är öppen! Dom kommer alltid kunna krypa upp i min famn, oavsett om dom är 2, 5, 13 eller 45! Dom ska alltid känna att dom kan prata med mig och jag uppmuntrar dom alltid, och berömmer alltid när dom gör något! Jag tycker personligen det är så oerhört viktigt, och har sett så många fall där det vart tvärtom tack vare att dom som barn inte fått just den där närheten. Sen gör så klart alla olika, men detta är vad som funkar bäst för oss❤️

 

Loading Likes...

7 reaktioner på ”Det gjorde så ont!

  1. Tror att det är jätteviktigt att man får mycket kärlek & kramar när man växer upp. Om man inte får kärlek så har man nog svårt med det & närhet när man blir äldre.

  2. Jag tror att det är viktigt med kramar som liten. Jag tror att vi fick kramar av våra föräldrar men jag minns det inte. Antagligen som riktigt små isåfall. Jag har märkt att många barn kramar sina föräldrar när de kommer hem på besök efter att de har flyttat hemifrån men vi är ingen kramfamilj så hos oss gör vi inte det. Jag har svårt för närheten på det sättet så ibland kan jag tycka beröring och kramar från vänner och sådant är jobbigt.

  3. Jag tycker kramar är viktigt ! Och det är ju det bästa som finns att få en kram av någon i familjen och speciellt barnen, och sambon ! ??

  4. Tycker de verkar vara en jätte bra sak att kramas vid alla olika händelser och situationer som påverkar en.
    vare sig man är ledsen eller arg så behöver man en kram, lika så om man är glad. Tror de kommer påverka dem till de bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *