Sluta momshamea!!

Detta är ju ett ämne som alltid vart på tal, och som uppenbarligen inte tas riktigt på allvar. Det här med momshameing, alltså att trycka ner andra mammor, är något jag bara hatar och kan inte förstå hur folk orkar! Ser jag någon mamma som har det svårt med att barnen gallskriker på Maxi tex, så ger jag en förstående blick för att hon ska förstå att hon inte är ensam, medan sååå många andra gör helt tvärtom! Vad tjänar det till?! Jag fattar verkligen inte!

Som föräldrar måste vi hjälpas åt att lyfta varandra, hjälpa och stötta! Att ha barn är det mest underbara som finns, men ibland blir det för mycket för alla och ingen orkar hela tiden!

Jag tror verkligen inte på när folk säger att dom alltid håller sig lugna och sansade, och att det skulle vara konstigt tvärtom. Men oavsett hur mycket vi älskar våra barn så kommer vi vara helt slut emellanåt och faktiskt känna att ”åh vad jobbiga dom är just nu”, och det är mänskligt! Det betyder inte att vi älskar dom mindre!

Igår var en sådan dag för mig. Vi var på affären och skulle skicka ett paket varav tjejerna sååå gärna ville följa med. Det slutade med att dom stod och rev bland presentkorten och ingen lyssnade på mig men alla utomstående stod och glodde non stop! Väl hemma fortsatte det och dom var verkligen överallt och ingen lyssnade på något och tillslut skrek jag ”men lyssna nu!” och jag är inte alls stolt över det, men det blev för mycket. Konstigt va? Vi pratade precis efter det och blev sams och jag sa förlåt, precis som dom också gjorde. Dom är så duktiga på att lyssna när dom väl gör det, men när dom är uppe i sitt esse så har dom bokstavligen lock över öronen!

Nu vet jag att det är såå många som kommer momshamea över detta, men då undrar jag, är Du perfekt?

Jag försöker alltid hålla mig lugn och sansad, prata med dom om allt och förklara, och gårdagen gör mig inte till en dålig mamma för det, även om jag känner mig så för att jag inte kunde hålla mig lugn då!

Varje gång jag hör någon berätta att dom blev arga, skrek, sprang därifrån, osv så försöker jag alltid peppa andra, men ibland behöver även jag höra det. Ingen är perfekt och vi är inga robotar! Lyft varandra istället, dela erfarenheter, tips och idéer, och hjälp istället för att trycka ner!

#wmnpwr

 

Loading Likes...

8 reaktioner på ”Sluta momshamea!!

  1. Tycker precis som du att de som är mammor borde stötta varandra istället för att trycka ner. Alla dagar är inte superbra ibland kommer mindre dagar som igår. Men du är bra ändå 🙂

  2. Det är så mycket bättre om. Mänskor skulle hjälpa varandra i stället för att se ner på varndra då skulle vårat samhälle vara så mycket bättre ❤️

  3. Jag tror faktiskt det är väldigt sällan folk tänker så speciellt mycket IRL det är mer på nätet folk gör sånt. De flesta tycker synd om varandra. Man kan aldrig veta vad andra tänker även om de tittar. Det är ju också så att man idag inte för säga till andras barn heller, vilket gör att folk då istället tittar. Samtidigt kan det vara bra för folk om en utomstående säger “NU lyssnar du på din förälder”. Då kommer en ny röst som bryter, men då _om_ man skulle göra detta blir det genast ett liv 😉

  4. Usch jag har ju inga barn själv så kan inte säga att jag förstår känslan men jag förstår inte hur man kan shamea någon öht. Man vet ingenting om deras liv så varför lägga åsikter och värderingar i hur andra gör.

  5. Jag håller så med dig! Ser jag en annan mamma som ser ut att skämmas för hennes barn skriker brukar jag le mot henne. Vet själv hur det är och hur mycket man kan skämmas

  6. Ofta jag väljer bort vissa saker för att jag vet att mina grabbar skulle ha svårt att hålla sig i skinnet, att dom bara måste spring runt och leka, riva i saker och ting. Har hänt för mig att jag har höjt rösten och sagt liknade som dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *