NEJ det är inte samma sak!

Jag har skrivit om detta förut, men behöver skriva av mig igen. Detta med att folk påstår att dom vet hur det är att ha tvillingar för att dom har barn tätt, för dom har en fågel eller för att barnen är i utvecklingsfaser samtidigt, jag blir galen!

Jag skulle aldrig yttra mig om hur det är att ha trillingar, eftersom jag själv inte har det, och kan inte förstå varför andra ska jämföra med tvillingar då! Det är klart det kan vara jobbigt med täta barn, men det är inte i närheten av att jämföra med tvillingar, oavsett situation.

När jag får höra en dum kommentar brukar jag alltid fråga ”jaha, hur gjorde du med dina tvillingar?”, eller ”har du enäggs eller tvåäggs?” bara för att dom ska få sig en tankeställare, och det är inte för att vara otrevlig, utan för att jag hatar när folk jämför med andra!

Jag förstår att det kan vara jobbigt att handla själv med ett barn, men det är inte att jämföra med att handla med tvillingar som springer åt olika håll. Och samma med att ens jämngamla barn går om varandra i utvecklingsfaser för det är klart det är jobbigt, men det gör även tvillingar, och tvillingar kan även vara i samma utvecklingsfas och det är sjukt jobbigt det med! Så snälla sluta jämföra, alla har det jobbigt på sina vis men jämför istället med ditt eget!?

 

Loading Likes...

17 reaktioner på ”NEJ det är inte samma sak!

 1. Det är klart att det inte är samma sak. Jag tror inte att man någonstans egentligen an säga attnågra situationer är samma sak. Vi uppfattar ju alla situationer olika grundat på våra tidigare erfarenheter i livet.

 2. Onödigt med jämförelse .vi alla har olika historier o bakgrunden i livet o det går inte o jämföra tex vem som haft det jobbigaste o dylikt . Alla bör vi på något . Håller absolut med dej i detta att jämförelse e bara onödigt .

 3. Oh folk och deras synpunkter, det har nog ingen betydelse efter vad man har för barn, barn är inte alltid på humör exakt samtidigt oavsett ålderskillnad. Folk tänker så dubbelt och inrutat ibland

 4. Jag fick mina tre ganska långt isär men skulle aldrig få för mig att hålla på sådär. Jag har en bekant som har fått tvillingar och det är verkligen inte samma sak som att få två barn tätt. Jösses!

 5. Jag tror inte det spelar någon roll om man ska handla med tvillingar eller yngre barn o olika åldrar. Alla barn har olika behov och är i olika faser. Tvillingar kan vara väldigt olika på flera plan. Sedan säger jag inte att det är enkelt med tvillingar. Talar ur min erfarenhet som förskollärare, mamma och pedagogista. Att vara förälder kan verkligen vara så jobbigt ibland.

 6. Man ska inte jämföra ens ett hushåll med ett annat och absolut inte barn. Även tvillingfamiljer är olika, ena familjen med tvillingar kan vara på det ena sättet och den andra på ett annat sätt. Dålig förklaring, men jag hoppas du hänger med. När både jag och mannen jobbade obekväm arbetstid så hade vi full sjå att få ihop våra scheman och kunna hämta barnen på fritids. Då talade en arbetskamrat om att en av oss fick byta till dagjobb. När hon sedan fick problem med sitt schema blev hon sur när ingen ville byta med henne. När jag tog upp vad hon sagt till mig så svarade hon att vi var ju två och hon ensamstående. Där kan ju jag säga att jag blev super arg ?

 7. Jag tycker inte man ska uttrycka sig så för precis som du säger kan man ju inte veta hur det är då man inte lever samma liv. Dumt att komma med sna kommentarer 🙂

 8. Man skall aldrig jämföra med ngn annan… Alla uppfattar saker och ting olika och allra helst när det gäller barn skall man absolut aldrig jämföra… Ingen annan är den andre lik….

 9. Jag tycker heller inte att man ska jämföra. Det är inte samma sak att ha tvillingar som att ha barn tätt. Har man inte varit i en specifik situation kan man heller inte veta hur det är eller förstå.

 10. det är så trist när folk som hålla på och jämföra allt. Jag blir galen på sånt. Många säger ju att att ha en man som jobbar borta i veckorna eller inte gör något hemma är som att vara ensamstående. Vilket inte alls är samma, men jag brukar låtsat att det är samma saker för jag orkar inte förklara för någon som inte vill förstå skillnaden. Stå på dig, du gör ett kanon jobb med dina tvillingar ?

 11. Så trist att folk kommenterar och yttrar sig om hur det är att ha tvillingar fast de själva inte har det. Det kan finnas stora skillnader på att ha barn tätt och på att ha tvillingar. Jag tycker aldrig man ska jämföra barn, alla barn är olika men lika mycket värda oavsett <3

 12. Jag håller med Pärla lite – oavsett om man har 1 barn eller 10 så är alla barn och familjer olika och upplever saker på olika sätt, så det är svårt att jämföra över lag. Så synd att folk ändå måste jämföra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *