Ska jag, eller ska jag inte?

Folk frågar alltid om det är någon skillnad mellan tjejerna, och det är klart det är det även fast dom är enäggstvillingar, men dom är så lika så till och med jag tar fel ibland! Däremot så är det perioder då dom är relativt olika i sättet, exempelvis så kan ena vara lite blyg en period och då är andra framåt, men så byter dom efter ett tag så det går aldrig att säga att den ena är si eller så. Men just nu så är Sofia lite mer framåt än vad Saga är, och frågar man något till exempel så är Sofia kvick med att svara först, och alltid högst. Detta gör att Saga blivit något tystare just nu och jag är alltid noga med att lyssna och inte avbryta, och även se till så Saga faktiskt får prata och inte bara Fia.

I och med detta tänkte jag att tjejerna skulle få en natt isär, då Sofia skulle sova hos mormor och morfar, och Saga vara hemma med mig. Detta för att båda skulle få lite egentid och bli lite extra sedda, vilket är viktigt. Allra helst när man är enäggstvillingar och mestadels ses som en person och inte två, av folk runtom utöver familjen.

Så tanken var alltså att Saga skulle få bestämma mat, gott att äta till kvällen och film och så skulle vi bara ha mysigt! Och så klart lek och bus också! Tjejerna verkade inte alls ta det dåligt, men så började jag tänka att dom kanske är för små!

Vi träffar ju mormor och morfar varje dag och även deras moster och morbror vilka dom älskar och pratar om varje dag, och dom älskar att vara där! Så egentligen tror jag inte det skulle vara några problem! Och samtidigt bra för dom att få sakna varandra lite och därmed kunna uppskatta varandra ännu lite mer. Men just nu tvekar jag och tänker att det kanske inte alls är dags..

 

 

Loading Likes...

4 reaktioner på ”Ska jag, eller ska jag inte?

  1. Känner igen känslan så väl! Jag har provat två ggr med varje barn att jag åker iväg över en natt och så får den andre stanna hemma.
    Ångest och dåligt samvete över den som inte är med mig har jag alltid några dagar innan. Men att faktiskt ta sig 100% tid till en av dom är guld värt! Jag tycker man ser bitar hos barnet som jag inte uppmärksammat innan. Av logisk anledning (man hinner inte). Så jag tycker det stärker relationen. Och det är sååååå lugnt att bara ha ett barn framför sig. Likställer känslan med spa ?? Och dom verkar bli väldigt glada att se varandra igen dagen efter. Så våga prova! Speciellt om dom trivs så bra med dina nära ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *