The big black book

God förmiddag fina ni! Tjejerna sover middag och jag sitter i soffan och renskriver mammas papper om släktforskning. Har ni släktforskat?? Jag tycker det är så spännande och håller på att gräva djupare i detta! Jag vet att vi på lååååång håll är släkt med Gustav Vasa och mitt mål är att ta mig så långt bak!

Mamma började på ancestry och nu tar alltså jag över och fortsätter, fast tillsammans med mammas klart? Har ni några tips till en nybörjare?

 

Loading Likes...

23 reaktioner på ”The big black book

 1. Men gud så spännande! Hur långt bak har du kommit?
  Jag tänkte börja släktforska när jag var yngre men tyckte det kändes alldeles för svårt så det blev inte så mycket av det..

  1. Ganska långt faktiskt, kommer uppdatera senare då flera ville ha tips och råd på hur man går till väga!
   Vad tråkigt att du inte kom framåt, prova igen! Det är så spännande?

  1. Haha ja det är jobbigt när det är stor släkt? Så är det på min gammelfarfars sida.. den är oändlig! Men gammelfarmors är omöjlig att ta sig framåt med vilket gör det hela väldigt spännande!

 2. Jag skulle också vilja släktforska, men det får bli när jag är pensionär, just nu har jag varken tid eller ork. Satt ofta och lyssnade på min första sambos morfar när han berättade om hans släktforskning, det var så intresssant, spännande och kul ❤

 3. Släktforskning är ju så spännande. Jag var inne på att göra de för några år sen. Men det blev aldrig av ? vad roligt att ni är släkt med Gustav Wasa på långt håll. Ska bli kul att få veta mer pm din släktforskning

 4. Det är ju hur kul som helst! Jag var inne på det för många år sen och minns att jag använde olika program och databaser. Hittade däremot inget särskilt spännande, men det var ju ändå roligt att få reda på hur släkten har sett ut. 🙂

  1. Tycker inte heller det är värt pengarna, så jag utnyttjar bara gratispreioden så jag kan ta mig så långt som möjligt och sen fortsätter jag på egen hand!

 5. Verkar kul med släktforskning men vad har man för nytta av o veta vilka som är ens släktingar lååångt bak i tiden? Jag förstår inte varför en del lägger massor av pengar på det heller.

  1. Jag tycker det är så spännande! Tänk så många man är släkt med egentligen som man aldrig ens hört talas om! Jag har nu fått reda på att min gammelfarfars gammelfarmor hade tvåäggstvillingar, och hans gammelgammelfarmor hade två par med tvåäggstvillingar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *