Tankar inför vad som komma skall

Jaha mina kära vänner. På måndag är det dags.. Igår ringde tjejernas fröken och pratade lite inför måndagen och frågade bland annat om intygen för specialkosten, samt berättade lite hur hon gjort upplägget för flickorna. Det snurrar i huvudet och känslorna är högt och lågt just nu..

På dagis finns flera fröknar varav två har varje grupp. Den som kommer ha hand om tjejerna främst är en kvinna i 40-års åldern som verkar toppen! Jag har bara fått bra intryck av alla fröknar men just denna verkar super. Hon är mån om att lyssna på mina önskemål och vi verkar tänka likadant i de flesta sammanhang och det känns skönt. Jag är noga med att flickorna inte säras på för att fröknarna själva anser att det är bra bara för dom är tvillingar, för tyvärr har många i vår tvillinggrupp vart med om det.. Men det kommer alltså inte hända här. Dom är förstående med att dom behöver varandra och att det kommer komma naturligt sen att dom leker på olika håll etc.

Inskolningen kommer gå på två veckor ungefär, plus minus någon dag beroende på hur det går. Det känns så skönt att dom inte vill stressa fram något! De två första dagarna av inskolningen kommer vi vara inne med den fröken som är “tjejernas”. Detta för att flickorna ska få en chans att verkligen lära känna henne i lugn och ro så dom har en trygg punkt på dagis. Att hon hade planerat detta var för mig så oerhört skönt för ni vet vilken ångest jag har över detta!

Såå, på måndag är vi där en timme bara och på tisdag blir det två timmar. På torsdag nästa vecka ska vi vara med och äta där och sen får vi se hur det går resterande dagar. Inget kommer stressas fram utan jag (och fröken) vill att dom är trygga!

Nu är iallafall blöjor inhandlade som kommer vara på dagis, och kläder håller på att namnmärkas för fullt. Det känns så overkligt och så konstigt! Jag har försökt förbereda flickorna länge för jag vill att dom ska känna att det är roligt att åka till dagis och inte tvärtom! Jag hoppas hellre att dom protesterar när vi ska hem än att dom är hysteriska för jag ska gå, då vet man iallafall att dom har det bra! Men eftersom jag förberett dom så länge så pratar dom ofta om dagis och om att leka med kompisar och att dom ska krama dom. Vi har också pratat om att man måste sitta fint vid matbordet och inte kasta mat för då säger fröken till! Då säger dom alltid att dom ska säga förlåt och ge fröken en kram?❤ Älskade små gryn! Så förståndiga och duktiga! Så ja, nu räknar vi dagarna tills det är dags för att komma in i de riktiga vardagsrutinerna! Mycket konstig känsla när man vart hemma med dom varje dag i nästan exakt två år! Men det blir bra för dom att få leka med kompisarna och att vi får sakna varann lite extra❤

 

Loading Likes...

1 reaktion på ”Tankar inför vad som komma skall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *