Läkarens utlåtande

God kväll mina fina! Hoppas ni haft en fantastisk dag! Här har vi haft fullt schema och jag ligger efter med så gott som allt! Ni är såå många som hört av er angående Saga och jag vill börja med att säga att ni är helt fantastiska!❤

Vi hade tid till dagvårdsavdelningen för barn klockan 10 idag. Jag hade ingen aning om vad det var för ställe men vi blev hänvisade till lekrummet där vi skulle bli uppropade sen. Vi var själva och Saga började leka medan jag kikade nervöst på anslagstavlan. Jag insåg snabbt att detta var stället där man behandlade bland annat cancersjuka barn. På anslagstavlan och i tavlor på väggarna fanns information om just barncancer, kontaktinfo om man behövde prata osv. Ni kan ju förstå min panik.. Jag var helt kallsvettig när läkaren äntligen kom och ropade upp oss.

Saga klamrade sig fast i min famn och vi satte oss ner i ett väldigt stelt rum framför läkaren. Hon gick igenom journalen och jag instämde med det hon sa. Hon berättade att hon misstänkte att Saga hade autoimmun neutropeni. I februari när tjejerna var som sjukast började Sagas kropp “gå emot henne”. Benmärgen som producerar de vita blodkropparna slutade tillverkas (typ bebisspråk för att man ska förstå?). Hon förklarade att eftersom det enbart var dessa värden som var påverkade (kraftigt) så var man inte orolig över att det skulle vara något annat, som exempelvis leukemi. Hade det däremot vart fler påverkade värden hade det troligtvis vart något annat än det Saga har. Läkaren berättade att denna sjukdom inte är jätteovanligt men heller inte vanligt, och att hon enbart träffat på fem personer på 15 år!

Eftersom man dock vill vara på den säkra sidan så kommer hon följas ett bra tag framöver för att se så det går åt rätt håll. Hon kommer därför ta blodstatus en gång i veckan för att sedan fasa ut det tills det är helt borta! Just denna sjukdom drabbas barn av som är under tre år, och därefter försvinner den. Hon berättade också att om hon blir sjuk kommer kroppen börja producera de vita blodkropparna igen och värdena kommer öka av sig självt! Så jag hoppas hon får någon förkylning eller något så det blir bra snabbt! Får hon däremot feber ska vi in till barnakuten för att hon då eventuellt behöver antibiotika. Detta är dock helt godartat och jag grät när hon sa att hon “bara” hade detta och inget allvarligare!

Misstankarna om leukemi bland annat kan därför strykas även från läkarens sida vilket kändes så skönt att höra henne säga! Man blir så fruktansvärt nojig när det gäller ens barn men det är så viktigt att följa sin magkänsla och stå på sig! Det var en enorm sten som släppte efter läkarbesöket och jag har vart så slut hela dagen eftersom all oro la sig! Nu taggar vi om inför morgondagens minisemester och gissa om vi ska njuta!?

 

Loading Likes...

2 reaktioner på ”Läkarens utlåtande

  1. <3
    Vad skönt att det var något sådant och inget värre. Hoppas alla blpdprover går bra nu o att hennes lilla kropp snart har kämpat bort sliten så ni slipper allt för många prover.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *