Hur ser du skillnad? Dom är ju inte lika varandra!?

Detta är två påståenden och frågor jag får ofta. Jag tänkte därför vi skulle gräva oss djupare i det för att sprida lite kunskap!?

I Sverige föds ca 1500 tvillingar om året varav ungefär en tredjedel är enäggstvillingar. Enäggstvillingar är inte ärftligt men man tror att de som själva är enäggs, har lättare att få enäggstvillingar själva också. Detta till skillnad från tvåäggstvillingar som kommer till av att mamman släpper två ägg, och inte att papporna är på hugget som många tjatar om? Sorry guys! Tvåäggs är dock ärftligt och det är inte många som får just tvåäggs om mamman själv inte har det i sin släkt. Återigen, det spelar ingen roll om pappan har det i sin släkt!

Åter till enäggs. Ett ägg befruktas och kvinnans kropp bestämmer sig hux flux för att detta lilla ägg ska bli två små mirakel istället för ett. Ägget kan dela sig både tidigt i graviditeten och senare. Beroende på detta blir barnen mer eller mindre lika varandra. Enäggs delar identiska gener men är inte identiska varken till utseende eller personlighet. Tjejernas ägg delades tidigt i graviditeten och därför är dom inte exakta kopior av varandra som många gärna påpekar. Däremot är tjejerna väldigt väldigt lika varandra, både utseendemässigt och personlighetsmässigt.

Många som påpekar att dom inte är jättelika och “därför inte kan vara enäggstvillingar” har stått länge och studerat dom och därmed hittat olikheter och det är ju ganska självklart! Allra flest av gångerna så påpekar folk hur lika dom är och frågar hur man ser skillnad på dom. För lika, det är dom ju.

Just den frågan har jag svårt att svara på. Flickorna är så galet lika när det gäller allt så det är svårt att säga något specifikt. Sofia har sitt ärr i pannan men det har läkt så fint och bleknat så mycket att det så gott som inte syns mer än på nära håll! Sofia var dock mer platt i bakhuvudet än Saga som var mer platt på sidorna, så Fia sov då på sidorna medan Saga fick sova på bakhuvudet. Detta har ju gjort att Fia kan ha nååågot rundare huvudform än Saga men detta är heller inget man ser om man inte studerar dom, och varför ska man göra det?

Tjejerna ska ju oavsett växa upp till två individer som inte är beroende av att göra exakt som den andra. Vill Saga spela fotboll och Fia vill dansa så behöver ju inte den andra göra samma sak! Jag tycker det är viktigt att dom lär sig vara självständiga för dom ska alltid veta att syrran finns med oavsett vad, och jag likaså❤

Här ser ni hur lika dom kan vara helt omedvetet?

 

Loading Likes...

3 reaktioner på ”Hur ser du skillnad? Dom är ju inte lika varandra!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *