“För mig är det obegripligt att typ 95% vill ha barn”

Godmorgon fina! Hoppas ni sovit gott? Idag satt jag och tjejerna och mös i soffan framför Sommalov som tjejerna älskar. Jag såg att en länk hade delats på Facebook och valde att klicka på den. I denna länk är det en kvinna som berättar att hon valt att leva barnfri och att “hon inte kan förstå att folk vill ha barn”.

Hon skriver om hur en perfekt frukost och målar upp livet med barn som att det hela tiden är kaos, vilket jag tycker är väldigt märkligt eftersom hon själv valt bort den sista delen. Hon berättar att hon hört tillräckligt av sina vänner men så länge man inte upplevt det kan man ju heller inte uttala sig. Eller?

Jag accepterar att folk inte vill ha barn, men jag kommer aldrig förstå. Precis som hon aldrig kommer förstå oss som vill ha barn, men uppenbarligen inte verkar acceptera det. Hon skriver att hon får magsår av tanken på barn som ska dras på galonkläder och hur jobbigt det skulle vara att borsta tänderna på skrikande barn. Måste alla barn skrika? Är det en regel? Mina barn protesterar sällan när det är dags att borsta tänderna? Att dra alla över en kant funkar ju inte riktigt.

Det är klart att det stundvis kan vara jobbigt med barn. Men då menar jag ju givetvis inte barnen i sig. Mina tjejer är superduktiga och lyssnar 90% av tiden på det jag säger, men dom har enorm vilja och kan absolut lägga sig och skrika för jag säger nej. De är barn! Däremot pratas det kanske lite för sällan om hur duktiga barnen är, att dom tex hjälper varandra, städar sina rum och kommer och kramar en hårt.

Personen i fråga beskriver också att barn ödelägger ens sexliv och utplånar ens egentid och “jaget”. Återigen så vet människan uppenbarligen inte vad hon pratar om och det förstnämnda kommer jag inte gå in på nu, men precis som med allt så gör man sig tid till det man vill. Jag har massor av egentid men har inte det behovet som hon verkar ha. För mig är det bättre med egentid med barnen! Och det där med att inte kunna njuta av hotell för att det är barn där, då får du nog ta in på hotell mitt ute i ingenstans. Jag är ledsen, men jag kommer inte tysta mina barn eller ta dom därifrån för att någon annan vill ha “lugn och ro”.

För mig handlar livet om att skaffa egen familj och jag kan inte tänka mig ett liv utan barn. Jag älskar att få dela all min tid med mina barn och att få hjälpa dom utvecklas och se dom växa upp till starka, fantastiska individer! All den kärlek man får är obeskrivlig!❤

Här kan ni läsa krönikan

 

Loading Likes...

1 reaktion på ”“För mig är det obegripligt att typ 95% vill ha barn”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *