Tårtbeställningar

Som ni vet har jag haft två tårtbeställningar till idag, ena till ett barnkalas och ena till min morfar som fyller år idag. Många har frågat efter recept så här kommer de favoriter jag använt till dessa två tårtor!?

 

Chokladtårtbotten

 • 3 ägg
 • 1 1/2 dl socker
 • 1/2 dl potatismjöl
 • 1/2 dl vetemjöl
 • 1/2 dl kakao
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • En nypa salt

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj formen. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
 2. Sikta ihop alla torra ingredienser och blanda med äggsmeten.
 3. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. OBS. Öppna aldrig luckan de första 20 minuterna då den sjunker då!

 

 

Mousse

Detta recept är toppen till mousser i tårta. Dom är stabila och du kan blanda i vilken smak du vill! Grundrecept;

 • 3 dl grädde
 • 2 dl florsocker
 • 3 msk marsanpulver
 • 1 knivsudd bakpulver

Gör så här

 1. Sikta ihop alla torra ingredienser och häll grädden i en stråle medan du vispar för att undvika klumpar.

Moussen funkar som sagt toppen att använda till alla sorters smaker men arbetas lite olika beroende på vad du använder. För bär exempelvis behöver du vispa grunden längre, ända tills den är riktigt tjock innan du har i fruktsaften. Gör du chokladmousse bör du enbart vispa ihop grunden och sen tillsätta chokladen.

För bärmousse kokar du upp 250g bär (exempelvis hallon som jag använde) och silar sedan bort kött och kärnor så du enbart har saften. Låt sedan stå till rumstemp innan du vispar i det i grunden. Är det choklad du gör smälter du 200g choklad över vattenbad och låter svalna till rumstemp innan du vispar ner i grunden. Klart!

Det bästa med denna mousse är förutom att den är toppen till återfyllningar och att du kan göra alla olika smaker med den, också att den är färdig direkt! Du behöver alltså inte vänta på att det ska stelna helt?

 

 

Hallonsmörkräm

 • 115g smör
 • Ca 4 dl florsocker
 • 1 tsk kokande vatten
 • Hallonpuré eller choklad (eller vad du vill)

Gör så här

 1. Låt smöret stå till rumstemp och skär sedan smöret i tärningar. Sätt på vispen och ha i en tärning i taget, men låt varje tärning arbetas in innan du har i nästa! När allt smör är i bunken låter du den stå på i minst 10 minuter.
 2. Efter ca 10 minuter tillsätter du florsockret och vattnet medan vispen är på.
 3. Låt arbeta till du har en jämn smörkräm.
 4. Tillsätt smaksättningen efter smak. Klart!

 

 

Loading Likes...

1 reaktion på ”Tårtbeställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *