Väluppfostrade barn – fortsättning

Uppfostran är ju inget litet ämne och handlar ju om så mycket mer än att dom inte ska skrika sig till saker till exempel. Det handlar ju även om att dom ska vara snälla, trevliga och goa mot varandra, sig själva och andra. Det handlar även om att dom ska veta värdet på pengar och prylar och inte vara bortskämda. Vi kör alltså fortsättning på gårdagens långa inlägg om uppfostran. Och återigen, detta är hur jag gör, tänker och hanterar det, alla tänker vi olika men så länge barnen inte far illa så är ju inget fel, right??

Som jag nämnde igår var jag som liten väldigt bortskämd. Jag visste vad jag skulle säga så köpte morfar precis det jag ville och när mamma och pappa försökte sätta stopp för det var det för sent eftersom det pågått så länge att jag faktiskt inte gick att stoppa. Morfar lyssnade ju på mig! Sa jag tex att jag ville ha en ny dator så köpte han det, jag fick första touch-telefonen som kom ut och varje helg var vi i Stockholm och shoppade. Galet va? Då var det ju super enligt mig, men jag hade noll koll på värde av varken prylar eller pengar. Ville jag ha något skulle jag ha det oavsett kostnad. Detta är något jag inte vill att tjejerna tar över och som jag skrev igår får dom inte som dom vill bara för som skriker sig till det eller i framtiden tjatar och blir arga. Jag menar inte att dom inte kommer få något dom vill ha, utan snarare att det blir något speciellt och att dom blir riktigt glada över det istället. Jag vill kunna överraska dom med en tripp till Stockholm med övernattning, god mat och shopping och att dom blir överlyckliga, än som för mig att det var vardagsmat och något jag istället förväntade mig för det blev ju inget speciellt då! Förstår ni hur jag tänker?

En annan grej är att jag vill att tjejerna växer upp och är trevliga, har empati och är genuint snälla både mot sig själva, varandra och andra i sin omgivning, både djur och människor. Där tycker jag det är oerhört viktigt att barnen överöses med kärlek, vilket vi alltid gjort i vår familj. Jag har sett andra familjer där det inte visas lika mycket och det tycker jag är så trist! Vi pratar om allt med varandra inom familjen och pratar ofta i telefon, smsar, träffas och visar att vi tycker om varandra. Tjejerna växer upp med varma kramar, mysiga sagostunder, bästa familjemedlemmarna och djuren och lär sig tack vare djuren både empati och att visa kärlek❤

När vi var små, jag och syrran (främst) så hade vi alltid myskvällar med familjen varje fredag och lördag. Det blev mat och TV/film i soffan och det är något jag älskade! Jag hoppas och tjejerna kommer tycka om det för det är något jag alltid kommer ha som “tradition” här hemma.

Flickorna är så varma och goa redan och säger tack när dom får något (helt på egen hand) och är så kärleksfulla! Dom älskar verkligen att kramas och det bästa som finns är helt klart att sova tillsammans med en prinsessa på varje arm och hålla om dom hela natten. Det gäller verkligen att passa på för om några år vill dom givetvis inte sova med mamma? Men kramas ska vi fortsätta göra genom alla år framöver!

Med kärlek, närhet och ärlighet kommer man längst och det är det enda vi kör med i vår familj❤

 

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *