10-12 månader,  Blandat,  Flickorna,  Graviditeten,  S&S

TBT Tankar inför igångsättning

Inlägget är från exakt ett år tillbaka då jag väntade tjejerna❤

 

Ja, imorgon är det dax. Äntligen! I 8 månader har jag längtat och väntat på att få träffa mina små tjejer, och snart är det dags! Hade givetvis önskat att dom ville stanna där inne några veckor till för deras skull, men från att nästan ha kommit i vecka 30 så är jag enormt glad att vi lyckats ta oss hit!

Så imorgon är det dags för igångsättning. Planen är väl att jag blir undersökt under förmiddagen imorgon och beroende på hur det ser ut då så tas det ställning till vilken typ av igångsättning det blir helt säkert. Men värkstimulerande dropp blir det i vilket fall som helst. Eftersom jag för ungefär en, två veckor sedan hade förkortad tapp på 2cm som dessutom var mjuk, samt att jag då var öppen två centimeter så tror jag att jag är mogen nog för att slippa få tabletter och droppet på det. Däremot blir det kanske gelé eller ballong och sedan värkstimulerande men det är bara spekulationer!

Hur som helst, jag känner mig väldigt lugn och sansad inför morgondagen. Jag kan ju inte påverka förloppet så jag förlitar mig på läkarna som är tillgängliga imorgon. Har både hört och läst historier om det ena och det andra gällande igångsättning med olika metoder men tänker att jag inte ska låta mig påverkas av det. Alla är vi olika och jag kan omöjligt veta hur det kommer bli eller kännas för mig och då finns det heller ingen anledning att stressa upp mig. Jag tänker positivt, det blir som det blir och oavsett så kommer det det absolut bästa ur det!

Jag har ställt in mig på att det kanske tar några dagar innan förlossningen är igång, men är även inställd på att det kommer gå snabbt i och med att kroppen är mogen på ett sätt. Hade jag ej vart mogen alls hade jag räknat med att definitivt gå flera dagar med dropp men som sagt, jag är inställd på båda.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *