10-12 månader,  Blandat,  Flickorna,  Framsteg/utveckling,  Mammarollen,  S&S,  Tvillingar,  Uppfostran,  Vardag

1-årstrots värsta trotsen?

Jag har en viss dam här hemma som kommit in i 1-årstrotsen, eller ja två rättare sagt men ena tar priset.. Saga har enormt mycket vilja i vanliga fall men nu är det ju då lite värre! Jag har aldrig haft problem att natta tjejerna utom dom har somnat på stört och i “värsta” fall har det tagit 5 minuter. Senaste dagarna, när trotsen började, har Saga haft enormt svårt att komma till ro på kvällen. Hon somnar men vaknar snart igen och vrider och vänder sig, skriker, sätter sig och ställer sig och tänder lampan. Hon har inte kommit in i djupsömn förrän vid 22 om kvällarna nu..

Ikväll var det samma visa och det slutade med att hon väckte Fia som då var klarvaken efter att ha sovit en timme? Hon lugnade sig efter ett tag men då kunde dom inte somna förrän två timmar senare..

Det här med att kasta sig hejdlöst har även blivit värre under trotsen då dom inte får som dom vill. Jag är noga med att dom inte får som dom vill bara för att jag ska få lugn och ro tex, dom måste lära sig det. Speciellt om dom ska hålla på så här! Jag var ju som jag sa förut precis likadan sin liten så jag vet ju att det slutar, jag kastar mig inte hejdlöst längre?

Men ja, dessa damer testar sin mammas tålamod ordentligt och tro det eller ej, men dom kan driva en till vansinne just nu och göra en gråhårig!? Ser inte fram emot kommande trotsåldrar?

Eftersom tjejerna inte vart sig själva rikigt idag heller så har vi bara gosat hemma. Här är en glädjande video från idag när Fia var helt övertrött och bara tokade sig som vanligt??

 

IMG_3527

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *