10-12 månader,  Blandat,  Familjen,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Tvillingar,  Uppfostran

Jag vet hur det är

 

 

Inlägget innehåller reklam från Miniroom

Något som kan reta gallfeber på mig är när folk “vet precis hur det är att ha tvillingar”, men själva har dom antingen inga barn alls, ett barn eller fler i olika åldrar. Jag vet att jag tyvärr kan vara ganska lättretlig med vissa saker men hur kan man veta hur det är att ha tvillingar när man själv inte har det??

Jag har en hund, så jag vet hur det är att ha en panter. Ni förstår nog var jag vill komma!
Jag menar absolut inte att vara otrevlig men det är skillnad på tvillingar och barn i olika åldrar. Mina barn lär sig allt samtidigt, dom ska äta samtidigt, tar sig åt olika håll, lär sig gå och stå samtidigt, och vem ska man vara beredd åt först då? Jag vet en tvillingmamma som pratade med en man som påstod att han visste precis hur det var att ha tvillingar, för han hade en fågel! Ja, du läste rätt!?

En annan sak är när folk som inte har tvillingar ska yttra sig så mycket. Jag tycker si och så, jag hade gjort så, man måste göra så och man borde göra så. Man får säga vad man vill men det är skillnad på att ha enäggstvillingar och tvåäggs. Enäggs är i grunden ett barn, ett ägg som delat sig och blivit två, medan tvåäggs är två spermier som befruktat två ägg. Studier visar exempelvis att enäggs i de flesta fallen presterar bättre med sin tvilling i närheten, tex i skolan. Så när någon säger till mig att man borde sära på sina tvillingar för att dom ska bli två individer så vet människan inte vad den pratar om.

Klart dom ska bli två individer, dom får gärna hålla på med olika sporter i framtiden, välja olika gymnasium och så vidare, men då är det DOM som väljer det, inte jag. Så länge dom inte kan prata och välja själva så är det jag som bestämmer, och dom säras inte på! Mina tjejer älskar att vara nära varann och sover fortfarande i samma säng, däremot har dom två 90-sängar som sitter ihop och en 180-madrass på det, det för att kunna dela på dom OM dom en dag säger att dom vill ha en egen. En annan sak är ju så klart att om dom skulle visa att det inte går bra i skolan tex så får dom gå i olika klasser, eller om dom vill det, men annars går dom i samma. Studier visar på att enäggs mår sämre av att säras på och jag tänker inte testa teorin.

Sen är det klart att dom också behöver egentid, men det kommer dom få. Dom kommer naturligt skaffa egna kompisar, och ena dagen kanske ena vill leka med en kompis och den andra med en annan, och då får dom ju det, medans andra dagen vill dom leka med samma. Precis lika naturligt! Tjejerna kommer ju även sova en och en hos deras mormor och morfar för att dels få egentid med dom, men även med mig.

Jag som förälder ser ju hur mycket dom behöver varann. Dom älskar att vara nära varann och sover alltid tätt ihop, är alltid där syrran är och gosar hela dagarna!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *