0-3 månader,  10-12 månader,  Blandat,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Säkert bilåkande

 

Inlägget innehåller reklam från Babyland

Godmorgon fina ni! Hoppas ni sovit gott! Jag somnade direkt efter sista inlägget då jag var så galet trött! Idag tog vi morgon klockan 6, eller ja, tjejerna gjorde! Jag vaknade inte riktigt till förrän vid 8 tror jag?

Hörrni.. Det här med säkert bilåkande. Det är ju extremt viktigt, eller hur? Jag ser på tok för ofta barn som åker så osäkert det bara går!

När barnen är små, alltså spädbarn, är man ju ofta nojig över att spänna för hårt. Jag medger, jag var en av dom, men jag visste ändå hur hårt dom skulle spännas för att sitta säkert, och det är ju så viktigt! Spänningen i bältet avgör ju en eventuell krocks utgång! Spänner du för löst flyger ju barnet ur babyskyddet på nolltid! Varje gång jag ser detta vill jag bara springa fram och be dom spänna åt, men det går ju inte, och tyvärr lever vi ju i den tid då folk tar så illa upp av lite konstruktiv kritik.

Så hur ska man spänna då? Till att börja med ska ju axelbanden ligga på axlarna, annars gör det ju ingen nytta alls. Sen ska du spänna så hårt att dom verkligen sitter där, men inte för hårt för dom ska ju givetvis kunna andas.

Ett annat fel man som förälder gör är att ha för mycket kläder under bältet och även det är en livsfara. I babyskydd och bilstol ska man ha så lite kläder som möjligt eftersom bältet ska ligga mot kroppen. Jag hade åkpåsar i babyskydden på hösten och vintern, och även en del inpå våren just för att slippa alla kläder. Åkpåsen håller ju barnen varma och då räcker med en tunn filt inne i och en mössa, vantar och tossor. Samma gäller oss vuxna, helst ska man ta av sig jackan i bilen för att bältet verkligen ska ha effekt vid en eventuell krock.

Nu har vi elstolpe så på vintern behöver vi inte oroa oss över en kall bil när vi kommer och ska åka någonstans, så därför räcker det ju med vanliga kläder och av med jackan och möjligtvis en filt. Supersmidigt!

 

Här räckte det med snutten som filt❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *