7-9 månader,  Blandat,  Familjen,  Flickorna,  S&S,  Vardag

Jag behövde höra det..

 

Nu är det ungefär en vecka sedan, men min moster var här på en fika. Jag minns inte i detalj men hon hade visat en video på tjejerna på sitt jobb och hon sa att dom hade frågat hur man hanterar just att dom lär sig allt samtidigt, det är ju mycket att ha koll på!

Sen berättade hon att hon var stolt över mig och att hon tyckte jag gjorde ett så bra jobb själv med tjejerna och studierna. Hon sa att jag är den enda hon känner som är så envis och som hon visste skulle klara detta. Jag brast ut i tårar för det är sällan folk verkligen förstår. Folk är så inne i sitt och har så jobbigt med jobb, sömnlösa nätter och så vidare och då är det svårt att sätta sig in i hur andra har det. Mamma säger alltid samma sak, att jag gör ett dunderjobb och det är jag så glad och tacksam över, men att få höra det av någon annan också behövde jag.

Man kan inte förstå hur det är om man själv inte är ensamstående med tvillingar. Folk jämför med ett barn, eller för att man har flera i olika åldrar. En man jämförde sig till och med sin fågel med en annan tvillingmamma, han förstod tydligen hur det var då!? Tvillingföräldrar förstår varann. Det är inte som att ha ett barn. Min morfar säger alltid att jag “bara går hemma” men riktigt så är det ju inte. Det ska hållas rutiner, man ska laga mat, fixa mellis, hålla hemmet någorlunda städat och iordning, man ska underhålla barn, hinna fixa till smådjuren, springa ut med hundarna (varav valp ska ut ofta), det ska hinnas pluggas, man ska ut och leka och inte bara vara inne, man ska hinna ta en dusch och gå på toa med två vilda barn som ska vara på en hela tiden. Vi har två barn som lär sig allt samtidigt, det betyder också mer skador då man inte har fler än två armar, dom ställer sig mot allt, ramlar, stoppar allt i munnen, gråter samtidigt i sympatigråt, dom skriker samtidigt om det tar två minuter för lång tid på maten, ja, ni kanske förstår. Det går inte att jämföra med ett barn eller fler i olika åldrar, och heller inte med en fågel!?

Men ibland är det bra att uppmärksamma andras situationer. En liten kommentar betyder så mycket!?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *