4-6 månader,  Blandat,  Flickorna,  Mat & Bak,  S&S,  S&S första,  Vardag

Minipannkakor

Hoppas ni haft en bra dag trots det dåliga vädret! Flickorna somnade strax efter 18 och sover fortfarande. Älskade prinsessor❤ Själv har jag legat och kollat på Brynolf och Ljung och ätit popcorn? Det är ju fredag!

Idag fick flickorna pannkakor för första gången vilket var väldigt uppskattat! Jag gav små små bitar som dom fick plocka med samt att jag matade dom med bitar och hallonpuré och jisses vilken succé!???? Tänkte att jag delar recept nedan ifall ni vill prova till era små! Perfekt från 6 månader!

 

? Pannkakor ?

1.5 dl mjöl av något slag
2 dl mjölk
50g smör
1/2 tsk bakpulver

Gör så här;

1. Smält smör & blanda i mjölken
2. Blanda de torra ingredienserna
3. Sikta ner mjölkblandningen i mjölken & smöret
4. Grädda tills dom fått fin färg

 

Vi hade bara vetemjöl hemma så det fick bli det och vi använde havredryck. Jag gräddade små pannkakor i vår ministekpanna och det blev små små söta pannkakor? Till detta fick dom som sagt hallonpuré som även det är enkelt att göra! Koka bara upp hallon och frys ner i iskubformer, och ta fram vid behov! Superenkelt! Pannkaksreceptet är även äggfritt och smakar precis som vanligt! Purén är även sockerfri?

Saga är inte sur på bilden utan har kommit på att man kan skrika i vääääldigt höga och ljusa toner?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *