4-6 månader,  Blandat,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Egentid

Hej fina ni! Hoppas ni fått sova gott och att solen skiner lika starkt hos er☀️ Vi har sovit toppen och gick upp vid 9 idag. Ibland får man unna sig lite sovmorgon!

Hur viktigt är det med egentid för er? Jag tycker ständigt man hör om föräldrar som hela tiden måste ha egentid för att orka med! Jag förstår om man har jobbiga nätter, får knappt sova, skrikiga barn med jobbiga faser osv, men så finns det ju dom som bara behöver egentid för att dom kunde unna sig det 24 timmar om dygnet innan dom fick barn, och ofta för att fly verkligheten.

Jag älskar att vara med mina barn, men givetvis tycker jag också att det är skönt ibland att bara kunna stå och mocka i stallet utan att bli störd, men för mig är det tillräckligt med egentid! Vissa nästan skickar iväg sina barn för att få vara ifred (och då menar jag ofta och inte emellanåt).. Man gör ju givetvis som man vill men jag känner att tiden går så fruktansvärt fort och man vill ju inte missa något!

För mig är egentid att krypa ner i sängen på kvällen och somna till en film när tjejerna sover, eller bara stå och mocka i lugn och ro i en timme för att sedan bara leka och busa med tjejerna?

Jag och en kompis ska på mammadejt den 8e och då sover flickorna hos mina föräldrar, för visst behöver man hitta på lite kul ibland utan barnen, men det krävs inte länge innan man saknar och bara vill hem❤

 

2 kommentarer

  • Emma

    Alltså egentid tolkar ju alla olika också, för mig är egentid att kunna ta en dusch på kvällen när pappan till Signe kommit hem från jobbet eller att bara få lägga mig och vila en stund på helgen, att åka iväg och göra andra saker är inte viktigt för mig och var inte det innan jag blev mamma heller, nu är ju Signe bara tre månader men har fortfarande inget behov av att lämna bort henne över natten för att få göra något men visst det kanske kommer längre fram att jag ska göra något men då vet jag ju att hon har det bra om hon är med tex farmor/mormor! ❤

    • twinmom

      Håller med! För mig är egentid att få ta ett bad när dom sover middag tex, men tycker det är allt för vanligt som föräldrar tjatar om att dom måste ha egentid heeela tiden, att ha barn är ju set bästa som finns❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *