4-6 månader,  Blandat,  Flickorna,  Framsteg/utveckling,  S&S,  Vardag

Enäggs men så olika

Folk älskar ju att jämföra tvillingar, och speciellt enäggs. Varför kan jag inte svara på mer än att jag aldrig kommer uppmuntra till ett sådant beteende när tjejerna växer upp, dom ska absolut inte sitta och leta skillnader på varann!

Däremot är det många som är nyfikna och intresserade vad gäller enäggs, om dom är lika i sättet, är allting exakt lika? Och så vidare! Så här kommer svar på de vanligaste frågorna;

• Är dom lika i sättet? Tjejerna har hela tiden vart lika i sättet, men nu på senaste tiden, sedan dom kom in i fem-månadersfasen skulle jag säga, så har dom börjat bli allt mer olika. Eller olika är fel att säga för dom är i grund och botten extremt lika, men Saga har fått ett djävulskt humör emellanåt. Något man inte ser hos Sofia på samma sätt. Tror hon ärvt sin mors vilja! Så ja, dom är lika i sättet men Saga har börjat visa mer vilja vilket oftast visas i hett humör. Exempelvis idag på promenaden, hon ville att jag skulle bära henne men eftersom jag inte hade med någon overall kunde jag ju inte ta upp henne och inget funkade på riktigt, så tillslut var jag tvungen att sätta på Babblarna för alla bara glodde som att vad händer..

 

• Är enäggs exakt lika? Svar nej. Folk tror allt för ofta att enäggs är precis likadana, att varje ögonfrans är exakt lika lång som syrrans och att dom växer precis samtidigt, lika mycket! Men nej, det stämmer inte. Sen finns det ju spegeltvillingar också vilket dom flesta inte känner till, vilket mina inte är, men då sitter allt på andra sidan jämfört med syskonet, ibland till och med organen.

 

• Men dina är inte exakt lika? Nej, det stämmer. Som skrivet ovan, enäggs är inte exakt likadana. Extremt lika, ja, men exakt lika, nej. Sen beror det även mycket på att Sofia väger något mer än Saga och har gjort sedan början.

 

En kommentar

  • Cecilia Dahlstrom

    Såg en dokumentär om enäggs häromdagen på BBC och där sa dom att den större av enäggstvillingarna alltid är mer framåt/social än den mindre tvillingen. Att det är ngt som funnits med sedan urminnestider. Även att enäggs har olika dofter trots samma DNA. Man har gjort tester med sniffhundar på enäggs och man upptäckte att som hade olika dofter. Detta var gjort på småbarn med samma förutsättningar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *